UPUTSTVO ZA UPOTREBU

(Kako Se Koristi Emotivni Fokus)

Describe your service 
and why it matters.

Add some more information, if you feel it brings even more clarity and help users understand your product. Keep it short and clear.

Don't Jump to the Sale too Quickly: Long Form is All About Building Rapport

This dark background is another way to create visual variety on your page and keep it interesting. If you use a dark background with light text, keep it short. Light text on a dark background is harder on the eyes than dark text on a light background.

Emotivni Fokus je super jednostavan, a pri tome laserski precizan program korišćenja prirodnih sposobnosti našeg uma, sa ciljem ostvarivanja naših izbora.

Ako ste pomislili da je to neki novi ili alternativni program – niste u pravu. Ovo je izvorni program našeg uma, koji je ostao isti i nepromenjen kroz sve vekove ljudskog postojanja.

Emotivni Fokus nam prezentira i dokazuje da sve što nam se dešava u životu uopšte nije slučajnost, nego rezultat tačno određenih koraka, koje naš um konstantno koristi na uvek isti i potpuno predvidiv način.

Zašto ja nemam sreće?

Koliko ste puta analizirali situacije, pitajući se zašto se ovo baš meni dešava. Šta je vaš uobičajeni odgovor? Verovatno neko „stručno“ objašnjenje koje se bazira na teoriji o ljudima i situacijama iz vašeg života, zar ne?

Nažalost, takvi uobičajeni odgovori i razna „stručna“ objašnjenja nikada ništa konkretno ne menjaju.

Evo jednog interesantnog pitanja u vezi sa tim. Šta je vaš „lični“ pokazatelj, odnosno vaš fizički dokaz da se osećate loše?

Vaš jedini „lični“ pokazatelj, odnosno fizički dokaz, jesu vaša neprijatna osećanja. Ponavljam i podvlačim: Vaša „neprijatna osećanja“, a ne vaša ili bilo čija „stručna“ objašnjenja.

To nas direktno vodi do ključnog pitanja: Šta je to u nama što upravlja našim neprijatnim osećanjima, negativnim mislima i lošim raspoloženjima?


Ali, to nije sve...

Koliko puta ste pomislili da su vaša „loša osećanja i negativne misli“ napokon nestali zauvek, ali oni se UVEK vrate i nekako jači nego pre!

Beskonačna traka je... Beskonačna!

Da li ste ikada na aerodromu posle sletanja čekali na svoje kofere, koji stižu onom pokretnom, beskonačnom trakom? Iako nisam vidovit, znam da jeste i apsolutno sam siguran da taj aerodrom niste napustili sve dok i poslednji svoj kofer niste skinuli sa te beskonačne trake, zar ne?

A sad malo iznenađenje koje objašnjava zašto se uvek iznova osećamo loše:

Naš um funkcioniše isto tako – kao beskonačna pokretna traka.

Upravo zato, sve dok ne uklonimo sve „kofere“ sa naše beskonačne trake, oni po automatizmu nastavljaju da kruže i uvek nam se iznova vraćaju.

Svi ti „koferi“ koji su ostali na našoj beskonačnoj traci, sa svakim novim vraćanjem pojačavaju našu nervozu i stvaraju unutrašnji pritisak, koji nam nikako ne dopušta da se opustimo i krenemo dalje sa svojim životom.

U skladu sa tim, sledeće pitanje na koje treba da odgovorimo glasi:

Šta su koferi našeg uma?

Naši koferi nisu ništa drugo do naš "Emotivni Teret" koji nas pritiska "iznutra" ne dopuštajući nam da se opustimo i uživamo u sopstvenom životu.

Naš emotivni teret koji je sačinjen od naših:

# Memorija & Sećanja - Većina naših sećanja su prijatna ili neutralna, ali svako od nas ima „zbirku“ neprijatnih sećanja koja se konstantno vraćaju i izazivaju napetost i nemir u nama. Baš ta i takva „neprijatna sećanja“ jesu ono što nas pritiska i ne dozvoljava nam da uživamo u životu.

# Osećanja & Emocija - Osećanja poput ljubavi i radosti mi prihvatamo oberučke i uživamo u njima, pa samim tim ona i nisu naš problem. Međutim emocije poput nesigurnosti u sebe, tuge, nemoći i straha predstavljaju zbir naših "neprijatnih osećanja" koja nas toliko pritiskaju iznutra, da prosto prave pakao od našeg života.

# Uverenja & Stavovi - Uverenja poput posvećenosti porodici, prijateljstvu i poštenju su naši inicijalni vodiči kroz život i ona nam uvek donose dobre rezultate, međutim... Zajedno s njima u nama egzisitira i mnogo pogrešnih uverenja koja nas konstantno blokiraju, povređuju i čine nemoćnim u našim sopstvenim očima.

# Očekivanja & Objašnjenja - Naša očekivanja koja se tiču lično nas, našeg života, uspeha i zdravlja, poput onih da će se nešto u nama promeniti, zato što smo "osvestili" naš problem iako nam deluju potpuno realno skoro nikada ne budu ispunjena... Bez obzira što ih mi konstantno ponavljamo.


# Razmišljanja & Tumačenja - Razmišljanje o tome kako ćemo uživati u svom životu, kad jednog dana "dobijemo" rešenje svojih problema i naše tumačenje da bi to bilo "baš lepo", spadaju u domen "pozitivnog maštanja, odnosno poželjenog razmišljanja".

# Reagovanja & Ponašanja - Naše reagovanje i ponašanje predstavlja demonstraciju našeg sadašnjeg, postojećeg "emotinog znanja" u vezi situacija koje nam se dešavaju. Pri tome, ovo znanje uvek je definisano našim prošlim iskustvima, a ne suvoparnom logikom i raznim 'stručnim' objašnjenjima.

Upravo to pravilo važi i za rešavanje svih naših "ličnih problema" poput nesigurnosti, strahova, besa, nezadovoljstva, osećanja manje vrednosti i slično.

To znači da, ukoliko nemamo adekvatno znanje o tome šta, kad i kako da radimo „sami sa sobom u vezi sa sobom“, onda su nam naše današnje reakcije i ponašanje potpuno pogrešni, pa samim tim pojačavaju naš problem umesto da ga rešavaju.

Sad znajući ovo, cilj nam je da sve naše unutrašnje "emotivne kofere" što pre uklonimo, kako bismo se oslobodili naših „unutrašnjih blokada“, koje nas održavaju ovakvima kakvi smo danas: nesigurni i uplašeni, nemoćni i tužni, nezadovoljni i razočarani u život i sebe.

Većini ljudi ovo objašnjenje zvuči sasvim logično, ali ta ista većina automatski postavlja sledeće pitanje: Kako da „uklonim“ svoje kofere, kad nemam predstavu niti gde se ta moja beskonačna traka, odnosno „um“ nalazi, niti kako se to radi?


Odgovor na ovo pitanje glasi: Vreme je da upoznate sistem bavljenja sobom, koji vas uči kako da pronađete i uklonite sve svoje „kofere“, odnosno kako da se oslobodite svog  „emotivnog tereta“, i ponovo preuzmete kontrolu u svoje ruke. Vreme je za...

~ Emotivni Fokus ~

Primena Emocionalne Inteligencije

 Praktična Primena Emotivnog Fokusa

 1) Izaberemo Problem!
Manifestuje se putem naših emocija i osećanja.


 2) Primenimo Proceduru!
Osetimo i iskažemo svoja "NEPRIJATNA" osećanja.


 3) Potvrdimo Promenu!
Osetimo svoja "DOBRA" osećanja i pojačamo ih PITANJIMA!

Šta vam budućnost donosi ukoliko...

 # Ne eliminišete svoje strahove i nesigurnosti?
 Tako da je svaki novi dan gori od prethodnog...


 # Ne povećate svoje samopouzdanje?
 Nego nastavite da se osećate loše u svakoj mogućoj situaciji...


 # Ne prevaziđete svoju tugu i razočarenja?
 Nego nastavite da patite, bez obzira na život oko sebe...

 # Ne unapredite svoje odnose sa drugim ljudima?
 Nego nastavite da se osećate 'označeni' kao biće sa druge planete...

 # Ne poboljšate svoj fokus i koncentraciju?
 Pa zbog toga sve više sumnjate u sebe i svoju inteligenciju...

 # Ne postignete poslovni i finansijski uspeh?
 I nastavite da svaki račun doživljavate kao kartu do pakla...

 # Ne ostvarite sebe na emotivnom planu?
 Tako da zaboravite zadovoljstva koja porodica pruža...

 # Ne ubrzate ostvarivanje svojih želja i ciljeva?
Nego nastavite da brojite propuštene prilike i izgubljene godine...


Sve gore navedeno vam neminovno sleduje ukoliko odmah ne počnete sa promenom!

Naša podsvest je kao beskonačna traka...

Ova ideja o beskonačnoj traci me je oduševila. To je baš tako! Naši koferi, odnosno naša 'sećanja' nam se konstantno vraćaju, sve dok ih ne uklonimo sa naše trake, odnosno iz naše podsvesti. Kakva istina! Jedini način da to uspešno uradimo, krije se u pražnjenju naših 'osećanja i emocija' kako u vezi samih sećanja, tako u vezi svih učesnika u njima. To sam napokon shvatio zahvaljujući Emotivnom Fokusu!

Milan S.

Sanjao Sam Noćas  Ja Mogu Sve!

Prave, korenite promene u svome životu možemo napraviti koristeći svoj "Emotivni Fokus"


Njegove osnovne karakteristike su: Jasan, Precizan i potpuno Logičan.

Ovo je vekovni sistem rada našeg uma, koji je posvećen i prilagođen našim unutrašnjim dešavanjima i uči nas šta, kad i kako da radimo sa svojom emocionalnom inteligencijom.


Praktikovanjem prezentiranih uputstava pozitivni rezultati se osećaju odmah!

Izborom i stalnim usmeravanjem svog emotivnog fokusa, mi kreiramo svoju realnost!

Ako se i dalje pitate šta je “Emotivni Fokus”? Hajde da to još jednom ponovimo:

"Emotivni Fokus je program usmeravanja i korišćenja prirodnih potencijala i sposobnosti našeg uma, sa ciljem ostvarivanja rezultata naših izbora"

Drugim rečima, sve ono što Vi danas jeste, kako se osećate i šta imate, rezultat je vašeg usmeravanja sopstvenog '“Emotivnog Fokusa”.


I zato da ponovim i podvučem:  Naš život je "Zbir Naših Rezultata - Problemi Su Znak Za Promenu"

Što znači: Čim počnemo da poboljšavamo svoje rezultate, mi automatski počinjemo da rešavamo naše probleme!


Sad znajući to, ako je u vašem životu sve savršeno i Vi se osećate srećni i zadovoljni sobom, čestitam vam od srca i nastavite da radite sve to što ste radili do sada.


S druge strane, ako se osećate loše, nesretni i nezadovoljni sobom i svojim životom, vreme je da naučite kako da koristite svoj “Emotivni Fokus”

Knjiga je poučna kao bukvar...

Emotivni Fokus je istovremeno i knjiga i priručnik apsolutno neophodan svakome ko želi da uspostavi svoj unutrašnji mir i da se oseća dobro. Autor je svojim radom uspeo da potpuno pojasni proces emotivnih dešavanja u svakome od nas. Praktična uputstva izneta u knjizi nepogrešivo nas vode do pozitivnih promena. Kad su počele da se dešavaju, meni su delovale kao pravo “čudo”.

Dragana V.

Čekajući neko 'bolje' vreme…

Emotivni fokus mi je pomogao da se pokrenem i ponovo podignem glavu. Godinama sam vegetirala čekajući neko 'bolje' vreme. Čitajući knjigu napokon sam shvatila da je baš kao što Zoran kaže: "Ovo je naš život i ovo je naše vreme. Mi nemamo ni drugi život ni drugo vreme."  Zato ja više ništa ne čekam! Prateći uputstva iz knjige, radim sve ono što lično Ja danas mogu da uradim.

Ružica S.

GOSPODAR SVOJE SUDBINE

Crni oblaci su se nadvili, a dok se ne raziđu...

U današnjem vremenu velikih izazova i stalne neizvesnosti, svakome od nas je potrebna podrška i pomoć. Programi "Emotivni Fokus " nam upravo to pružaju! Svakodnevnu podršku kroz jasna i precizna uputstva: "Šta, Kad & Kako" radimo da bi uspešno rešili svoje probleme. Postanite član "Kluba EF" i koristite ove programe!