Šta Upravlja Našim Životom i Sudbinom?

Moje poštovanje, ja sam Zoran Pavlović autor knjige 'Emotivni Fokus' i programa 'Uspeh365'.

Želim da vas podsetitim da u ovim turbulentnim vremenima, velikih izazova i stalne neizvesnosti...

Nije nikakva tajna da svako od nas provodi sate i sate na internetu tragajući kako za najnovijim vestima ili zabavom, tako i za uspešnim rešenjem svojih problema...

Ova navika, koju svakodnevno praktikujemo može promeniti kvalitet našeg života – Na Bolje!

Hmmm, ali kako?

Radeći zadnjih 20+ godina sa hiljadama različitih ljudi, koji su tragali za jednostavnim i praktičnim rešenjem svojih problema…

Jedna stvar mi se uvek i iznova ponavljala, kao “ključni faktor” svakog ostvarenog uspeha…

Pri tome, taj “ključni faktor” baš svakog uspeha, toliko je jednostavan i očigledan, da ga mi svesno uopšte i ne primećujemo, pa ga zbog toga i ne koristimo…

Ne primećujemo ga iz prostog razloga, zato što nam je taj faktor savršeno poznat, još od malih nogu...

To je naše svakodnevno ponavljanje istih, pravilnih koraka, koji nam automatski isporučuju naše željene rezultate - iz dana u dan potpuno spontano!

Primeri su: Hodanje i govor, čitanje i pisanje, vožnja automobila, korišćenje telefona, tv-a, kompjutera i sve one druge veštine koje mi svakodnevno praktikujemo godinama unazad...

Naravno, Vi se sad pitate: Kakve to ima veze sa rešavanjem naših problema?


Kako Uspešno Rešavati Svoje Probleme?


Ovo pitanje može da se tiče našeg zdravlja, posla, međuljudskih odnosa ili bilo čega drugog što nas direktno pogađa.


Da bi odgovor u potpunosti razumeli, evo jednog poređenja iz realnog života:

Da li ste ikada na aerodromu posle sletanja, čekali na svoje kofere, koji stižu onom beskonačnom, pokretnom trakom?

Sigurno jeste i apsolutno je izvesno da taj aerodrom niste napustili sve dok i poslednji kofer niste skinuli sa te beskonačne trake.

Sad znajući to, evo objašnjenja kako uspešno rešavati svoje probleme...

Naš "Um" pogotovo podsvest, funkcioniše identično, baš kao i ta beskonačna, pokretna traka!

Neverovatnu moć naše podsvesti svi mi odlično poznajemo, jer ona je ta, koja bez obzira na sve naše lepe želje i uporne pokušaje promene...

Nastavlja da ponavlja naše naizgled spontane, tj. automatske reakcije i ponašanja po kojima mi sad funkcionišemo, a nikako nam se 'svesno' ne sviđaju!

Upravo zato, sve dok ne uklonimo “lično naše životne kofere" sa “lično naše beskonačne trake”, oni po automatizmu nastavljaju da kruže i uvek nam se iznova vraćaju!

I sa svakim novim vraćanjem, oni izazivaju sve veću nervozu i stres, pojačavajući psihičku nelagodnost i fizičku neprijatnost u nama...

Izazivaju ih tako što uvećavaju "lično naš untrašnji pritisak", koji nam prosto ne dopušta da se osećamo dobro, razmišljamo pozitivno i ponašamo se onako, kako mi želimo.

Logično pitanje glasi: Šta su lično naši životni koferi, koji izazivaju sav taj haos u nama?


Emotivni Teret - Uzrok Naših Problema!


Naši životni koferi, nisu ništa drugo, nego "naš lični, emotivni teret" koji se godinama sakupljao i stoji neraščišćen i zarobljen u nama, pa se zato i dalje vrti na traci našeg uma...

Naš "Emotivni Teret" koji je sačinjen od lično naših:

# Memorija & Sećanja - Većina naših sećanja su suštinski neutralna, ali svako od nas ima "paket" neprijatnih situacija, odnosno sećanja, koje se konstantno vraćaju i izazivaju napetost i nemir u nama. Baš ta i takva "neprijatna sećanja" su ono što nas pritiska iznutra i ne dozvoljava nam da se osećamo dobro i uživamo u svom životu.

# Osećanja & Emocija - Osećanja poput ljubavi i radosti mi prihvatamo oberučke i uživamo u njima, pa samim tim ona nikada nisu naš problem. Međutim emocije poput: nesigurnosti, krivice, mržnje, besa, tuge i straha predstavljaju zbir naših "neprijatnih osećanja" koja nas toliko pritiskaju iznutra, da prosto prave pakao od našeg života.

# Uverenja & Stavova - Uverenja poput posvećenosti porodici, prijateljstvu i poštenju su naši inicijalni vodiči kroz život i ona nam uvek donose dobre rezultate, međutim... Zajedno s njima u nama egzisitira i mnogo pogrešnih uverenja koja nas konstantno blokiraju, povređuju i čine nemoćnim u našim sopstvenim očima.

# Očekivanja & Objašnjenja - Naša očekivanja koja se tiču lično nas, našeg života, uspeha i zdravlja, poput onih da će se nešto u nama promeniti, zato što smo "osvestili" naš problem iako nam deluju potpuno realno skoro nikada ne budu ispunjena... Iako ih mi konstantno sebi ponavljamo.

# Razmišljanja & Tumačenja - Razmišljanje o tome kako ćemo uživati u svom životu, kad jednog dana "dobijemo" rešenje svojih problema i naše tumačenje da bi to bilo "baš lepo", spadaju u domen "pozitivnog maštanja, odnosno poželjenog razmišljanja".

# Reagovanja & Ponašanja - Naše reagovanje i ponašanje predstavlja demonstraciju našeg sadašnjeg, postojećeg "emotinog znanja" u vezi situacija koje nam se dešavaju. Pri tome, ovo znanje uvek je definisano našim prošlim iskustvima, a ne suvoparnom logikom i raznim 'stručnim' objašnjenjima.

Sad znajući sve ovo, cilj nam je da što pre naučimo kako da uklonimo "emotivne kofere" sa beskonačne trake našeg uma i oslobodimo se "Emotivnog Tereta" koji nas konstantno blokira i održava u "Osećam Se Loše" stanju.


U skladu sa tim, potrebno nam je adekvatno uputstvo "Šta, Kad i Kako" da radimo "Sami Sa Sobom - U Sebi" da bi napokon promenili naše 'spontane' reakcije i uobičajena ponašanja jer oni nastavljaju da dodaju "nove emotivne kofere" i time pojačavaju naše probleme, umesto da ih rešavaju!

Vreme Promena!

Danas, dok se stari način života ubrzano raspada, a strah i neizvesnost sve više uzimaju maha... Razmišljanje o uspešnom rešenju svojih problema može nam pomoći, ali samo u donošenju odluke da se napokon pokrenemo.

Naši pravi, realni rezultati stižu kad sa razmišljanja pređemo na praktičnu primenu novog znanja.


U skladu sa tom istinom, napisao sam ovu knjigu i napravio prateće on-line programe, koji nam omogućavaju da koristeći jednostavna uputstva i precizne korake rada, uspešno rešavamo svoje probleme na potpuno prirodan način.


Moja poslovna filozofija...

Ja ne očekujem i ne tražim od vas da mi apriori verujete na reč! Naprotiv, od vas očekujem da sve što pročitate ovde na sajtu i u knjizi "Emotivni Fokus" rigorozno testirate u praksi.

Radeći to i koristeći ove materijale kao praktični priručnik za upotrebu svoje Emocionalne Inteligencije - Vaši rezultati će brzo pokazati - Vaše prave mogućnosti i sposobnosti!

Zoran Pavlović - Autor